facebook

Трамп став на захист доньки Іванки через її “прокол” із службовим листуванням

Президент США Дональд Трамп відкинув критику на адресу його дочки і радника Іванки, яка вела службове листування через особисту електронну пошту.

За словами Трампа, не варто порівнювати його доньку з екс-держсекретарем США Гілларі Клінтон, яка також використовувала особисту пошту для обговорення робочих питань, повідомляє CNN.

За його словами, листування Іванки Трамп не містило секретної інформації, на відміну від відправлених Клінтон послань.

“(Листи Іванки Трамп) не були видалені, а Гілларі Клінтон стерла 33 тисячі листів. (Іванка) не робила нічого, щоб приховати листування, всі листи є в президентському архіві”, – сказав він.

Раніше газета The Washington Post повідомляла, що дочка і радник президента США Іванка Трамп порушила правила і вела службове листування через особисту електронну пошту.

Іванка Трамп з особистої пошти часто відправляла листи, в яких йшлося про роботу в Білому домі.

Джерела газети розповіли, що свої дії вона пояснила тим, що не знала про заборону на використання особистої пошти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, в ході передвиборної кампанії 2016 року суперниця Дональда Трампа на президентських виборах Гілларі Клінтон піддала жорсткій критиці за використання особистої електронної пошти в службових цілях в період роботи держсекретарем в 2009-2013 роках, в тому числі її критикував Трамп. В результаті ФБР почало розслідування цієї справи, але в липні 2016 року припинило його без пред’явлення офіційних звинувачень.

В кінці жовтня того ж року всього за 11 днів до президентських виборів Джеймс Комі, який обіймав тоді посаду директора ФБР, повідомив Конгресу США, що ФБР відновило розслідування відносно Клінтон та її листування. За день до виборів Комі заявив, що відновлення розслідування не означає, що Клінтон здійснювала правопорушення, однак пізніше низка ЗМІ та експертів заявили, що саме через розслідування ФБР Клінтон не змогла здобути перемогу на виборах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...