facebook

Програми українського телеканалу визнали аморальними ( СТБ винесли попередження )

Українському телеканалу СТБ винесли попередження за трансляцію передач, де показують сцени домашнього насилля, вбивств і релігійних ритуалів. Зокрема, це стосується телепрограми «Слідство ведуть екстрасенси», «Кохана, ми вбиваємо дітей» та «Детектор брехні».

714380_w_800

Це рішення ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за результатами позапланової перевірки.

— Найголовніше, що показують у той час, коли діти могли це бачити і бачили, без попередження про зміст передачі. Звичайно, оголосили попередження, — каже голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко. — От я слухав представників каналу СТБ — і переслідуємо соціальну мету, і ефективно, і ці передачі неповторні та необхідні. Ну, все розумію. І ідея непогана. Але беззаперечно у передачах, анонсах має бути відсутній навіть натяк на шкоду дітям, незалежно від її форми чи характеру. В денний час, коли раптом програму, яку може дивитись дитина, переривають таким — це неприпустимо.

У Нацраді зазначили: щодо змісту цих передач і факту показу їх анонсів у денний час надійшло чимало скарг громадян.

Крім того, фахівці Асоціації психологів України дійшли висновку, що неприпустимо показувати подібні сцени тоді, коли вони можуть потрапити на очі дітям.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

джерело http://socportal.info/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...