facebook

Забуті українською владою: Богомолець зробила нову розгромну заяву

В звітах ООН прописані дуже чіткі рекомендації для Кабінету міністрів України у сфері захисту прав людини, які в більшості своїй не виконані.

 

 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат і голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, коментуючи результати робочої зустрічі з головою моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіоною Фрейзер.

“Ані українці, ані світова спільнота досі не знають всіх обставин трагедії, яка відбулася у лютому 2014 року під час масових розстрілів людей на Майдані. Розслідування, фактично, було саботоване, відповідальності ніхто з організаторів масових вбивств не поніс. Ще одна болюча тема – трагедія під Іловайськом. Суспільство досі не знає всіх обставин трагедії, винні не покарані. Для розслідування всіх обставин трагедії ООН рекомендувала відновити у Верховній Раді ефективну комісію або створити нову та опублікувати звіт про свої висновки. Нічого цього зроблено не було”, – написала парламентар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як вважає народний депутат, Верховна Рада і Кабмін ніби не помічають рекомендацій ООН. На її думку, хтось “дуже не хоче”, щоб правда про Іловайськ стала доступною широкому загалу.

“Забуті українською владою не тільки учасники Революції гідності та бійці АТО, а й цивільне населення, постраждале у зоні бойових дій. Згідно рекомендацій ООН, уряд мав визначити комплексну державну політику та розробити дієвий механізм правового захисту та відшкодування для цивільних, яких було поранено, та для родичів загиблих. Жодних результатів немає”, – констатувала Богомолець.

Також, за її словами, досі не створено скоординовану систему реєстрації майна, знищеного і пошкодженого в ході бойових дій, не створено реєстру, спираючись на який уряд мав би задіяти механізм відшкодування за пошкоджене або зруйноване житло.

“Люди кинуті напризволяще зі своїми проблемами, і це – очевидний факт порушення прав людини з боку держави. Сьогодні держава не намагається відновити справедливість, не опікується своїми постраждалими громадянами, і цим вимушені займатися волонтери”, – вважає політик.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...