facebook

Україну включили до Транс’європейської опорної транспортної мережі

Україна включена до Транс’європейської опорної транспортної мережі (TEN-T) і стала важливим учасником стратегічного розвитку транспортного коридору в повідомленні Європа – Азія. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, інформує UkrMedia.

“Історичну значимість цього неможливо переоцінити. Українська транспортна мережа вперше стає частиною стратегічних транспортно-логістичних коридорів Євросоюзу. Це важливий крок на шляху інфраструктурної євроінтеграції України, який свідчить, що українська модернізуюча інфраструктура поступово набуває європейської якості і розглядається Європейською Комісією як невід’ємна складова транспортно-логістичної системи ЄС”, – підкреслив він.

За словами Омеляна, рішення Єврокомісії є великим успіхом і водночас серйозним викликом для української держави. Адже основна транспортна мережа TEN-T має пріоритет щодо фінансування та модернізації.

В майбутньому Україна зможе претендувати на допомогу ЄС у питанні розвитку своєї частини Транс’європейської транспортної мережі. Однак до цього європейським партнерам потрібно буде продемонструвати, що українська транспортна-логістична система розвивається в гармонійному поєднанні з європейською системою.

“Успішна реалізація проектів GO-Highway і Via Carpatia, подальше розширення залізничного та авіаційного сполучення з країнами ЄС, розвиток мультимодальних перевезень та запровадження європейських стандартів у сфері транспорту через імплементацію Угоди про асоціацію дадуть потужний імпульс національній економіці і абсолютно нову якість транспортних послуг для українців, а також зроблять інфраструктуру України єдиним цілим з інфраструктурою Європейського Союзу”, – зазначив міністр.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...