facebook

Суд заарештував Єфремова на два місяці

Термін утримання під вартою закінчується 28 вересня

249295

Печерський районний суд Києва обрав екс-керівнику парламентської фракції Партії регіонів Олександру Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 28 вересня 2016 року, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Печерського районного суду Києва Володимир Карабань після того, як заслухав позиції Генпрокуратури, захисту Єфремова і його самого на засіданні в понеділок.

Відзначимо, що в перерві, поки суддя пішов виносити рішення адвокат Єфремова Олександр Мельников повторив, що вважає затримання його підзахисного незаконне і необгрунтоване.

“Якщо суд має намір дотримуватися вимог закону, то рішення може бути одним-єдиним… Якщо б ми вдались до дослідження доказів, 423 листа, надані нам пізно вночі, то тут було б очевидно кожному, що ні єдиного доказу в тих матеріалах, що представило звинувачення в обґрунтуванні своєї позиції… немає. Затриманий Єфремов незаконно, необґрунтовано з вчиненням злочину, про що констатовано прямо в протоколі його затримання, про що викладено в моєму клопотанні, адресованому на ім’я слідчого… Єфремова затримали особу, підозрювану у вчиненні злочину. Насправді він таким не був до вчорашнього вечора… Крім того, протокол внесли відомості, які є завідомо неправдивими, після цього йому було оголошено про підозру. Жодне слово з цього документа не витримує ніякої критики, тому що воно порушує основоположні принципи кримінального процесу”, – заявив Мельников.

Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України в суботу, 30 липня, в аеропорту Києва. Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни, Єфремову ставиться пряма підтримка злочинної організації “ЛНР”, а також незаконне заволодіння майном “Луганськвугілля”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...