facebook

Комунальний скандал на Черкащині: депутати витратили собі на премії мільйони, поки мерзнуть люди

Депутати місцевої ради міста Сміла (Черкаська область), де люди мерзнуть без опалення, не змогли знайти 15 млн грн для його запуску, проте виділили 10 млн себе на премії.

 

 

Про це в ході засідання уряду заявив віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, підкресливши, що Кабмін не влаштовує те, як місцева влада, розподіляють кошти громад.

“Три місяці місцеві депутати шукали кошти, щоб дати гарантії і запустити опалення – це 15 млн грн. У той же час, на стимулюючі виплати за інтенсивність, за напруженість роботи співробітникам місцевої ради Сміли було виплачено 10 млн грн. Таких же премій на всю сферу соціально-культурну було виділено 5 млн грн. У мене питання, чи ефективно використовуються кошти, які сьогодні направляє держава на місцевий рівень? Я вважаю, що ні “, – зазначив Зубко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо ми виплачуємо премії і не можемо знайти кошти, щоб вчасно підключити опалення, вибачте, але такий підхід нас не влаштовує, як уряд, так і парламент”, – підкреслив він.

Гройсман заявив, що уряд може звернутися до Верховної Ради з поданням про відставку мерів міст, де був провалений нормальний старт опалювального сезону. У місті Сміла (Черкаська область) через відсутність теплопостачання через борги теплопостачальної компанії перед “Нафтогазом України” призупинили роботу школи і дитячі сади, лікарні працюють в обмеженому режимі. У місті оголошено надзвичайний стан.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...