facebook

Оголена активістка Femen спалила трамвай “Рошен”

Рік тому оголена активістка Femen Аліса Виноградова спалила декоративний трамвай “Рошен” поблизу фірмового кондитерського магазину.

Метою акції послугувало тодішнє викриття фінансових афер про угоди і схеми збагачення представників влади й бізнесменів, пише 20 хвилин.

У файлах про офшори, які мають назву “райські документи”, згадано і Президента України Петра Порошенка. Саме це й обурило феміністок.

“Нехай горить трамвай подібно вогненній колісниці назавжди віднесе Порошенка туди, де немає ані високих податків, ані війни, ані злиднів, ані українців, які так ненависні шоколадному барону”, — йшлося на сторінці у Facebook Femen.

Палаючу конструкцію загасили рятувальники. Правоохоронці почали розслідування.

11 січня 2018-го направили до суду обвинувальний акт щодо активістки Femen Аліси Виноградової та вінничанина Івана Войтенка, які спалили декоративний трамвайчик на Соборній.

Вони обвинувачуються у хуліганстві. Про це розповідав процесуальний керівник у названій справі, прокурор Вінницької місцевої прокуратури Вадим Шамалюк. Він назвав дії активістки незареєстрованої громадської організації Femen умисним порушенням громадського порядку та встановлених правил поведінки в громадських місцях. А те, що вона була напівоголена, — винятковим цинізмом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Потерпілою стороною в цій справі виступає дочірнє підприємство “Ізюмінка”. За даними системи YouControl, кінцевим бенефіціарним власником компанії виступає Петро Порошенко.

Через рік після інциденту встановили нові фігурки — велетенські зайці. А зараз уже кілька днів їх замінили коробки у формі подарунків.

До остаточного висновку в справі суд ще не дійшов. Останнє засідання відбулося 10 жовтня. З’ясувалося, що потрібна додаткова експертиза для того, щоби встановити розмір збитків, отриманих підприємством “Ізюмінка”. Розгляд справи поки що відклали до надходження експертної оцінки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...