facebook

Китай розвиває сонячну енергетику в Україні як частина “Великого шовкового шляху”

В.о. генерального консула КНР в Одесі Го Хунлян відвідав сонячну електростанцію в Старокозаче Одеської області
Проекти сонячних електростанцій китайської державної корпорації CNBM в Україні сприяють розвитку ініціативи “Один пояс і один шлях”, заявив виконуючий обов’язки генерального консула КНР в Одесі Го Хунлян. Про це йдеться на сайті генконсульства КНР в Одесі.

50_main
Го Хунлян відвідав сонячну електростанцію в Старокозаче Одеської області, яка належить китайській державній компанії CNBM.
В.о. генерального консула КНР зазначив, що “проект сонячної електростанції є позитивним досвідом і наочним прикладом участі китайських підприємств в українському ринку альтернативної енергетики, а також є зразком зміцнення китайсько-українського співробітництва в енерговиробництві”.
“Генеральне консульство буде активно сприяти роботі китайських підприємств в Україні, захищати і надавати їм всебічну підтримку для стабільного розвитку в територіальній смузі” Один пояс і один шлях “, – зазначив в.о. генконсула.
Сонячна станція в Старокозаче була побудована і введена в експлуатацію в 2012 році, займає площу 80 гектарів, оснащена 183 964 сонячними модулями. Потужність виробництва електроенергії цієї станції становить 42,95 МВ, що не тільки задовольняє побутові потреби в електроенергії населення багатьох оточуючих селищ, а й щорічно зменшує викиди більш 44000 тонн двоокису вуглецю.
“Один пояс і один шлях” – ініціатива Китаю щодо спільного створення економічного пояса Шовкового шляху і морського Шовкового шляху XXI століття.
Раніше Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалив покупку китайською держкомпанією CNBM International компаній-сонячних електростанцій “Схід Солар”, “Нептун Солар” (обидві – Миколаївська обл.), “Дунайська СЕС-1”, “Дунайська СЕС-2”, “Франко Солар “,” Франко Піві “,” Приозерна-1 “,” Приозерна-2 “,” Лиманська Енержі 1 “,” Лиманська Енержі 2 “(всі – Одеська обл.).
CNBM International входить до Китайської національну групу корпорацій за будівельними матеріалами (CNBM), однієї з найбільших в Китаї. Група входить до списку топ-500 компаній Fortune. CNBM International активно розвивається в сфері відновлюваної енергетики, займає перше місце в Азії, і третє – в світі по виробництву вітряних лопатей, виробляє полі- і монокристалічні кремнієві, а також тонкоплівкові сонячні батареї загальною потужністю понад 1000 МВт в рік.

solnechnaya-batareya-1024x575

джерело http://www.segodnya.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...