facebook

Без Путіна: Порошенко, Меркель і Макрон провели надважливі переговори в Парижі. Що зміниться?

Президент України Петро Порошенко у Парижі провів тристоронні переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

 

 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Порошенка Святослав Цеголко.

Темою для переговорів стало проведення на окупованому Донбасі так званих “виборів” нового ватажка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Порошенко, Меркель і Макрон проводять тристоронні переговори в Парижі щодо фейкових “виборів”, які Росія проводить на окупованій частині Донбасу,– написав Цеголко, опублікувавши фото з зустрічі Порошенка з Меркель і Макроном.

Що цікаво, президент Росії Володимир Путін, який також прибув у Париж для участі в урочистостях, приурочених до 100-річчя з дня закінчення Першої світової війни, на ці переговори запрошеним не був.

Додамо, що після зустрічі, на брифігну за підсумком тристоронньої зустрічі з лідерами Німеччини та Франції президент України виступив з заявою.

“Ми обговорили питання просування пропозицій України щодо запровадження миротворців на окупованій території Донбасу і підтримку позиції України з боку наших партнерів по “нормандському формату”. Раніше про свою підтримку заявляли Велика Британіяа, США і інші країни”, – зазначив президент.

Порошенко додав, що на його думку “лише миротворча місія ООН на Донбасі здатна забезпечити безпековий компонент Мінських угод, припинити обстріли і забезпечити, якщо хочете – примусити Росію – виконувати взяті на себе зобов’язання”.

“Бо марно домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані на папері зобов’язання, під якими стоїть підпис президента або уповноваженого Росією представника в ранзі посла. Це точно неприйнятно”, – зазначив президент.

Він додав, що під час тристоронньої зустрічі сторони “твердо наголосили на позиції засудження “виборів” в ОРДЛО та підтримці суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України”.

“Чітко було наголошено, що це – брутальне порушення Росією взятих на себе зобовязань в рамках Мінських домовленостей… Також було відмічено відповідальне ставлення України до Мінських угод”, – зазначив Порошенко.

У ході переговорів учасники також обговорили питання звільнення політв’язнів, які утримуються в тюрмах РФ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...