facebook

Перенесення Різдва в Україні: в УПЦ КП дали офіційне роз’яснення

Українців недавно шокували новиною про те, що після отримання Томосу про автокефалію в країні нібито перенесуть Різдво. Константинопольська церква живе за григоріанським календарем. І через це святкування Різдва в Україні нібито повинні перенести з 7 січня на 25 грудня.

 

Але, як виявилося, ця новина – не більш, ніж новий міф російської пропаганди.

Розвінчати фейк про те, що після створення Єдиної помісної православної церкви вона буде використовувати новий стиль церковного календаря, синхронізований з католицькою церквою, взялися в Української православної церкви Київського патріархату.

З офіційною заявою з цього приводу виступив керівник інформаційного управління УПЦ КП, єпископ Євстратій (Зоря).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він запевнив, що питання про перехід на новий календар в процесі об’єднання не піднімалося і не розглядається.

«Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання і ніяких розпоряджень або вимог щодо нього в Томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом в ХХ столітті, не встановлювалося», – написав Зоря в Facebook.

Він також нагадав, що в 2017 році день 25 грудня був офіційно визнаний святковим днем.

«Слід нагадати, що минулого року законом України 25 грудня було визнане святковим днем, і всі, хто бажають святкувати цього дня згідно зі своїми переконаннями – мають можливість робити це і зараз, питання Томосу та автокефалії з цим ніяк не пов‘язане», – додав Зоря.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...