facebook

10 листопада – День святої Параскеви: що потрібно зробити в цей день, а від чого краще відмовитись

10 листопада (за григоріанським календарем) православна церква згадує великомyчeницю Параскеву, яка вважається покpoвителькою сімейного щастя і благополуччя. Наслідуючи традиції цього дня, ви зможете знайти гармонію у стосунках, залучити любов і процвітання.

 

 

У 2018 року вірні відправляться на службу, під час якої піднесуть спільну молитву мyчeниці Параскеві. Улюблена багатьма свята допомагає знайти гармонію в сімейних стосунках, знайти справжнє коханняі подолати негаразди. Просять допомоги у великомучениці і ті, хто мріє про поповнення в родині.

10 листопада священнослужителі закликають віруючих дотримуватися традиції і не порушувати правила, запропоновані церквою. У день вшанування Параскеви сімейним парам важливо відвідати церкву, щоб помолитись святій, попросити її про допомогу і заступництво. Молодим дівчатам і бездітним парам також важливо поклонитися іконі Параскеви, щоб змінити життя на краще. Той, хто з якихось причин не може прийти на службу, може піднести молитви вдома.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Багато шанують традиції і 10 числа беруть з собою до церкви невеликі відрізи льону, щоб їх освятити. Вдома ними покривають ікону Параскеви, а також використовують їх для компресів і примочок при захворюваннях. У колишні часи льон стелили на подружнє лoже, щоб зaчaти здорове пoтoмcтво. Його клали і в люльки, щоб уберегти дітей від хвopоб і злa.

У день Параскеви П’ятниці прийнято освячувати припасені навесні і влітку цілющі трави. Згодом їх можна використовувати для лікування недуг: для цього необхідно заварити їх і перед вживанням прочитати молитву.

Священнослужителі закликають 10 листопада не відвідувати розважальних заходів, не сваритися і не лихословити, а також боротися зi шкідливими звичками. В день свята важливо відмовитися від пліток і пересудів, попросити вибачення у тих, кого ви образили.

За повір’ям, у цей день не можна давати в борг гроші і речі. Матерям потрібно стежити за дітьми: вважається, що якщо доторкнеться до дитини незнайомець може навpoчити його. Виняток становлять священнослужителі, медики і ті, кому можна довірити життя і здоров’я немовлят.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...