facebook

У посольстві Ватикану знайшли людські останки

Правоохоронці знайшли у посольстві Ватикану в Римі людський череп і щелепну кістку. Перевірку влаштували після того, як в будівлі під час реконструкції знайшли фрагменти кісток.

Нові останки дозволять встановити ДНК людини, якій вони належали. На генетичний аналіз піде не менше тижня. За попередніми даними передбачається, що всі кістки належать одній людині. Про це повідомляє італійське видання ANSA.

“На перший погляд, вони (людські останки) не здаються занадто деградованими, хоча вони були поховані на вологій ділянці землі, але ми будемо знати напевне, як тільки очистимо кістки”, – розповіли експерти.

За припущенням преси, останки можуть належати двом 15-річним дівчаткам Емануелі Орланді та Міреллі Грегорі. Обидві з різницею в місяць зникли у 1983 році в Римі.

Емануелла Орланді – дочка співробітника канцелярії у Ватикані, гучне зникнення якої є однією з найбільших загадок в історії країни. Останній раз дівчинку бачили по дорозі в музичну школу. За однією з версій її викрали мафіозі, щоб чинити тиск на державну еліту. Прокуратура розслідувала зникнення дівчинки 14 років, однак так і не змогла нічого з’ясувати.

Мірелла Грегорі – дочка власника одного з римських барів. Вона пропала, коли пішла на зустріч зі шкільним другом. Це сталося за 40 днів до зникнення Орланді. Обидві справи припинили через відсутність доказів, але якщо зразки останків із посольства співпадуть із ДНК зниклих дівчат, слідство буде відновлене.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...