facebook

У дитсадку Києва розгорівся гучний скандал через знущання

“Скотчем прив’язувала до пальців, залякувала, як у казармі”, – горе-вихователька перетворила життя дитини на пекло, садок у паніці. У спеціалізованому садку не можна “приставити до стінки” таких людей: все там відбувається тихо.

 

В Україні чимало дітей, яким окрім стандарного виховання та навчання необхідна додаткова увага – це малеча, яка страждає від дефектів мовлення. Кожного з них відправляють до спеціалізованих класів на заняття із логопедом. А от до якого спеціаліста потрапить, це вже питання.

Один із таких кричущих випадків на сторінці “Батьки SOS” у Facebook описала Тетяна Гелашвілі. У столичному дитсадку №591 працює логопед Осадча Віра Іванівна. Жінка нібито і з досвідом, але скарги на неї – регулярні. Батьки заявляють, що вона знущалася над дітьми, а нещодавно поведінка і взагалі перейшла всі межі:

“Вона постійно розмовляє з дітьми на підвищених тонах, залякує, тисне та обзиває, може розірвати роботу дитини, якщо їй не подобається виконання цієї роботи. Може дозволити собі обізвати дитину дебілом, сказати: “пішов геть”, “закрий рота”. Жорстке, негуманне ставлення до дітей, казармені методи виховання, приниження особистості, образи і авторитаризм призвели до того, що діти втратили бажання та бояться йти до дитячого садку, пояснюючи це тим, що бояться Віру Іванівну. Минулого року вона скотчем прив‘язувала олівєць моїй дитині до пальців, тому що він відмовлявся малювати. Її “виховання” призвело до того, що на фоні стресу моя дитина кожного ранку блює, плаче та трясеться від страху”, – бідкається мама.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Біда у тому, що у спеціалізованому садку не можна “приставити до стінки” таких людей: все там відбувається “за зачиненими дверима”, неодноразові скарги поки результатів не дали.

Після того, коли на Віру Іванівну написали кілька заяв, вона почала кричати на дітей ще більше, їх масово відправляли до психолога. У своє виправдання логопед зазначила – якщо не подобається, йдіть до директора, вибачення приносити навіть не думала.

Українці радять не мовчати у таких ситуаціях, звертатися до правоохоронців. Більш того – говорять не звертати увагу на так званих “впливових знайомих”, адже на кожного при бажанні знайдеться управа:

“Скарги в двох примірниках, віза на вашому є! Якщо на протязі 45 днів не отримаєте відповіді, є підстави для подачі позову в суд, тоді постраждають всі три особи”, “нарешті люди почали прокидатися та втручатися в такі справи”, “напишіть колективну заяву до поліції”, “Якщо це заступництво тримається виключно на дружніх відносинах, то рано чи пізно “подружка” таки зробить вибір – або припинити свій протекторат, або розділити відповідальність зі своєї протеже. Ставлю на перше”, ” Та яка б подружка була, хоч міністр освіти. Звільнити, ну або хоча б догани виписати і сказати, що ніяка подружка не прикриє її дупу”, “Я навіть боюсь уявити, скільки вихователів змінилось в її групі, всі втікають”, – пишуть у коментарях.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...