facebook

Епідемія кору в Польщі: іноземцям без щеплень хочуть заборонити в’їзд

Кір у Польщу було завезено зі Сходу, кажуть посадовці

Міністр здоров’я Лукаш Шумовський підтвердив, що у його відомстві триває робота над проектом, що заборонятиме в’їзд до Польщі нещепленим громадянам третіх держав.

«Польські громадяни в безпеці. Вакцинація понад 95% захищає нас від епідемії», – запевнив міністр Лукаш Шумовський, пише Главком.

Також головний санітарний інспектор Ярослав Пінкас сказав, що у Польщі «є кір, занесений з-за кордону, а свого кору ми не маємо вже декілька років». Він висловив надію, що «вдасться зберегти статус країни, вільної від кору».

Пінкас підкреслив, що треба вимагати щеплення від іноземців, котрі перебувають у Польщі тривалий період. «Ми повинні запитати: «Чи був Ти щеплений і чи не повинен Ти це зробити», – сказав він.

За його словами, нинішня епідеміологічна ситуація «вимагає активної роботи, аби особливо іноземці, котрі працюють у Польщі триваліший період, були щеплені». Він підкреслив, що це стосується, передусім, тих осіб, котрі працюють з дітьми.

«Нині ми спільно з міністром внутрішніх справ та адміністрації працюємо над опрацюванням якихось раціональних правил. Однак це має відбуватися дуже тактовно», – сказав головний санітарний інспектор.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За найновішими даними, число захворювань на кір у Мазовєцькому воєводстві збільшилося до 18 осіб. Водночас у 12 випадках хворі вже одужали.

Нагадаємо, станом на 2 листопада в околицях Варшави захворіло на кір 14 людей. Зокрема, повідомлялося про двох хворих українських дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...