facebook

Українців змусять платити за комуналку сусіда: хто потрапить під удар

В Україні жителів багатоквартирних будинків зобов’яжуть оплатити всю вартість води, яку спожив їхній будинок.

Відповідне нововведення вступить в силу, після того як уряд затвердить методику розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг, пише генеральний директор “Київводоканалу” Дмитро Новицький для ЕП.

“У Києві майже 95% багатоквартирних будинків обладнані загальнобудинковими приладами обліку холодного водопостачання. В ідеалі показники загальнобудинкового лічильника повинні дорівнювати сумі всіх лічильників, які є в будинку (квартирних і лічильників у нежитлових приміщеннях)”, — підкреслив Новицький.

Всіх українців зобов’язали встановити лічильники: коли доведеться переплачувати
Однак, за його словами, на практиці таке трапляється дуже рідко через магніти, які мешканці будинків використовують на квартирних лічильниках. Ще одним поширеним способом крадіжки води є врізки в домову мережу холодного водопостачання, якими зазвичай грішать юридичні особи, що дислокуються на перших поверхах будівлі.

Новицький зазначив, що “Київводоканал” також втрачає воду через аварії та витоки в мережі постачання. Крім того, в літній період багато неврахованої води йде на полив прибудинкової території.

“Як зробити так, щоб не платити за сусіда, який поставив собі магніт на лічильник? По-перше, таких сусідів треба виявляти силами мешканців і обслуговуючих організацій (ОСББ, ЖБК тощо). Якщо є підозри — звертайтеся до водоканалів. Наприклад, є антимагнітні пломби”, — заявив гендиректор “Київводоканалу”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...