facebook

Діти помруть, ми це знаємо: лікар розкрила страшну таємницю вакцин

Авторитетний лікар дала відповіді на питання, чи варто вакцинувати дітей

Головний лікар Великобританії Саллі Девіс розповіла правду про вакцини. На думку медика, піддають більшій небезпеці себе і своїх дітей як раз ті, хто вважають, що вакцини приносять організму тільки шкоду.

Вакцина MMR проти кору, краснухи та епідемічного паротиту абсолютно безпечна. Цю вакцинацію вже отримали діти з усього світу, однак недовірливим категоріям населення цього все ще недостатньо, розповідає пані Девіс.

87% англійських дітей вже вакциновані, однак влада хоче прищепити як мінімум 95%. Саллі Девіс закликала батьків усього світу вчасно щепити своїх дітей і не вірити в фейки, поширювані в соцмережах.

Лікарі б’ють на сполох. Міфи в соцмережах про небезпеку вакцинації – це головна проблема, через яку батьки відмовляються від щеплень. Ці відмови підвищують рівень дитячої смертності і захворюваності.

“Всі ці люди, знаменитості, які вірять в ці міфи – вони помиляються. Протягом 30 років ми вакцинували мільйони дітей. І це цілком безпечно – ми це знаємо. Вакцина врятувала життя семи мільйонів дітей у всьому світі”.

Коли діти помруть, людей, які розповсюджують брехливі міфи про вакцинацію, не буде поруч, каже головний лікар Великобританії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

MMR-вакцина допомогла суттєво знизити кількість захворювань на кір, краснуху та епідемічний паротит. І ось результат: в минулому році Міжнародна організація охорони здоров’я визнала Великобританії “вільної” від проблеми кору.

MMR-вакцина насправді високоефективна.

Правда, це не означає, що кір на у Британії не хворіють взагалі. Пані Девіс каже, що в цьому році було зафіксовано багато випадків захворювань на кір – 903. Більшість хворих – саме ті, хто з тих чи інших причин не пройшов вакцинацію.

MMR-вакцина безкоштовно вводитися британським новонародженим – як правило, протягом місяця після народження. Другу ін’єкцію треба робити у віці трьох років.

В 1998 році дослідження колишнього лікаря Ендрю Уейкфілд помилково доводилося зв’язок між MMR-вакциною та аутизмом. Зараз результати дослідження, не визнаються науковим співтовариством. Однак, незважаючи на ненауковість дослідження, воно істотно вплинуло на суспільство: наприкінці 1990-х поширеність MMR-вакцини впала до 80%, а у 2003 році – до 79%.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...