facebook

Як сон впливає на фігуру

Для досягнення ідеального тіла здоровий сон відіграє не менш важливу роль, ніж й дієти, тренування у спортзалі. Саме сон допомагає тілу оновити клітини. Пише фітнес-тренер Тео Бреннер-Роуч в блозі на сайті НВ.

Якісний, міцний сон допомагає тілу:

– не переїдати;

– тамувати голод;

– стежити за правильним харчуванням;

– втрачати вагу;

– нарощувати мускулатуру.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо не стежити за здоровим сном, людина починає випадати з графіку: пропускати тренування, неправильно харчуватися, вживати багато алкоголю тощо.

“Люди, які страждають “нетривалим сном” мають знижений рівень лептину (гормон ситості) та підвищений греліну (гормон, який відповідає за стимуляцію апетиту). Така різниця між лептином та греліном сприяє підвищенню апетиту”, – пише тренер.

Ці гормони працюють у парі, створюючи відчуття голоду при тривалій відсутності їжі і відчуття насичення, коли ви поїли. При такій злагодженій роботі ви можете контролювати прийоми їжі і дотримуватися балансу. А при недосипанні гормони не функціонують належним чином. Тому почуття голоду збільшується, а почуття захищеності знижується. Відповідно, стає складніше контролювати голод, запобігати переїданню та приймати адекватні рішення.

Тож не забувайте – здоровий сон тісно пов’язаний з хорошим самопочуттям та здоров’ям загалом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...