facebook

На Вінниччині будують зупинку за 7 мільйонів гривень

У Вінницькій області завершують будувати зупинку для транспорту, яку обладнали системою відеоспостереження і безкоштовним вай-фаєм. Планується також, що вона працюватиме від енергії вітру.

 

 

Таку зупинку будують у Піщанському районі на перехресті автодороги Вапнярка – Піщанка – КПП Загнітків (Рудниця). Як повідомили у Вінницькій облдержадміністрації, споруда майже завершена. Вона має шестикутну форму, займає площу 9,5 метрів квадратних, має доступ до мережі Інтернет (через безкоштовний вай-фай) та освітлюється в нічний час.

Представники ПАТ «ПлазмаТек» – підприємства, чиїм коштом будують зупинку – зауважили, що її спорудження вже обійшлося у 6 мільйонів гривень. А до кінця року, щоб повністю завершити будівництво, витратять ще 1 мільйон гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У повідомленні вказано, що об’єкт обладнали охоронною системою та відеоспостереженням, яке дозволяє Піщанському відділку поліції Бершадського відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області контролювати дорожній рух на відведеному відрізку дороги.

Як повідомив начальник відділу постачання, на зупинці мають встановити ще вітрогенератор, який забезпечить освітлення і функціонування цього об’єкту, а «чи будуть його передавати в муніципальну власність, чи ні, – питання досить далеке».

Також відомо, що біля зупинки висадили кущі ялівцю, туї шаровидної, дерева декоративного платану та квіти гортензії, а також встановили автоматичну систему поливу.

Крім того, голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, який кілька днів тому побував там з робочою поїздкою, зауважив, що така сучасна споруда може слугувати справжньою візитівкою району.

– Я багато подібних об’єктів бачив у Польщі, в інших країнах. Будемо прагнути, щоб найближчим часом подібні споруди, із найсучаснішим оснащенням з’явилися і в інших районах області, – зазначив Валерій Коровій.

Компанія ПАТ «ПлазмаТек» є виробником зварювальних електродів, виробничий випуск яких складає понад 2000 тонн на місяць. Компанія займає більше третини українського ринку зварювальних електродів і здійснює поставки продукції на експортні ринки Росії, Білорусі, Молдови, Румунії, Польщі, Латвії та Чехії. Виробничі потужності розташовані у смт Рудниця Піщанського району (довідка – plasmatec.com.ua).

На жаль, нам не вдалося зв’язатися із керівництвом компанії, щоб з’ясувати, чому вони вирішили за власний кошт збудувати саме таку багатофункціональну зупинку громадського транспорту. У приймальні ПАТ «ПлазмаТек» повідомили, що ті керівники, які володіють цією інформацією, зараз у відрядженні, а в тих, які не у відрядженні, «нічого конкретного вони не дізналися».

Водночас у прес-службі ОДА зазначили, що будівництво цього об’єкту розпочалося ще у квітні 2017 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...