facebook

Зловмисника, який наживався на родичах померлих, засудили до п’яти років

Шахрай наживався на чужому горі.

Батько чотирьох неповнолітніх дітей з Херсонщини вирішив заробити на людському горі, пише Експрес-онлайн з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Свого часу чоловік співпрацював з фірмою по виготовленню надгробків. Брав у людей замовлення, авансовий платіж, а потім через деякий час привозив готові пам’ятники і встановлював на могилах померлих. Починаючи з кінця 2012 року, виникла заборгованість перед майстернею з виготовлення пам’ятників, і з ним перестали співпрацювати.

Більшість родичів померлих, які заплатили аванс, не дочекавшись надгробків, самі поїхали в майстерню і викупили їх за повною ціною. Інші вірили зловмиснику, що в зв’язку із зростанням вартості матеріалів, потрібно внести додатковий авансовий платіж і продовжували платити гроші.

Тим часом шахрай не припиняв приймати замовлення. Тільки брав у людей не по 50 відсотків попередньої оплати, а повну вартість встановлення надгробків. Хоча наміру їх виготовляти не мав. Таким чином ошукав 19 осіб на суму майже 80 тисяч гривень.

У суді обвинувачений виправдовувався, що нікого обманювати не збирався. Просто в нього виникла тимчасова заборгованість з майстернею по виготовленню надгробків. І за рахунок нових замовлень хотів частково перекрити старі борги. Хоча деякі потерпілі заявляли, що дізналися від людей, нібито він програв гроші на автоматах і компенсувати їх збирався за рахунок чужого горя.

Суд виніс шахраю суворий вирок – п’ять років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, крім житла. З нього також стягнуто в повному обсязі матеріальну шкоду, яку завдав потерпілим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...