facebook

Зростання цін намагаються видати за зростання економіки, – Олександр Дубинський

Приріст економіки відбувається коштом капіталізації російських державних банків без входження “живих” грошей. 

230307_1

“В Україні немає економічного зростання, позаяк падає експорт, а реальні заощадження населення не зростають, відсутні інвестиції та кредитування, тоді як приріст відбувається за рахунок капіталізації російських держбанків без входу “живих грошей”.

Це свідчить, що у нашій країні розпочалася стагфляція – економічна стагнація, яка супроводжується інфляцією. Проблема у тому, що зростання цін намагаються видати за зростання економіки”, – повідомив експерт.

“Щодо зниження облікової ставки, то ніякого зв’язку з економічним зростанням немає. Неефективна політика НБУ у частині нагляду за банками і вимогам до аналізу клієнтів і спроби утримати під контролем курс гривні призвели до того, що єдиний доступний для банків інструмент вкладення коштів – це ОВДП Мінфіну і депозитні сертифікати НБУ.

Зниження облікової ставки – це спосіб знизити витрати НБУ на виплати банкам за сертифікатами і збільшити прибуток і перерахування до бюджету”, – підсумував Олександр Дубинський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, нещодавно Національний банк України знизив облікову ставку до 15,5%, бо побачив як зміцнюється гривня.

Також Національний банк України поетапно знижував облікову ставку (за якою він позичає гроші комерційним банкам) із 22% до 19% річних від 22 квітня, з 27 травня до 18%, а у червні до 16,5% річних.

джерело http://www.informator.news/

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...