facebook

Полтавські чиновники стали «інвалідами», щоб безкоштовно отримати елітні авто

Корупційну схему за участю чиновників Полтавської обласної держадміністрації розслідують поліція і прокуратура.

 

Як стало відомо з реєстру судових рішень, держслужбовці Департаменту соціального захисту населення спільно з відповідальними особами обласного Центру медико-соціальної експертизи протягом двох років обманювали державу, прикриваючись благими намірами.

Вони сприяли людям з інвалідністю ввозити з Європи старі автомобілі без сплати податків і розмитнення, тобто як гуманітарну допомогу. Але… заковика була в тому, що чиновники оформляли «інвалідами» потрібних їм людей. У цей список, до речі, потрапив і один із заступників полтавського губернатора, який отримав таким чином Mercedes Benz 2009 року, а також глава фракції однієї з політичних партій в Полтавській міськраді. Останній додав до своєї колекції до Toyota Land Cruicer, Toyota Aurion і Porshe Cayenne ще і Audi A6 1998 року випуску, яку отримав з Німеччини в липні минулого року.

Втім, володарями дешевих авто ставали і люди, які дійсно мали інвалідність. Природно, за певну мзду (сума хабарів в матеріалах справи не вказано).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У корупційній схемі були задіяні кілька посередників. Один з них, житель Лубен, підшукував кандидатів в «інваліди» і домовлявся з співробітниками лікувальних установ і МСЕК про підробку висновку про те, що конкретний громадянин потребує транспортному засобі.

Інший посередник підшукував автомобілі в Німеччині. Крім того, в його обов’язки входило умовити продавця підписати документ про те, що він передає машину в Україну в якості гуманітарної допомоги. Майбутньому власнику ця «послуга» теж надавалася не безкоштовно.

Після цього ще один учасник схеми, що знаходився в Кременчуці, підробляв дарчі на авто, договори купівлі-продажу, документи про перетин кордону і т. Д. Документи в разі потреби відправлялися «Нової поштою».

Згідно з матеріалами відкритого кримінального провадження, «курирував» процес спеціаліст відділу у справах інвалідів та ветеранів Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації, який був знайомий з підприємцем, які займаються ввезенням старих машин з Європи.

Кримінальне провадження обласна прокуратура відкрила за ч.2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права заімаются певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...