facebook

В Ярмоленка – одна з найважчих травм у футболі, – медик

Для лідера збірної України цей сезон вже завершено.

На 40-й хвилині матчу між англійськими “Вест Хемом” і “Тоттенгемом” Андрій Ярмоленко впав на газон. Клубні медики одразу просигналізували головному тренеру, що українця слід міняти, далі грати він не зможе. Вже після матчу стало відомо, що ж сталося з лідером збірної України.

Ярмоленко підвернув ногу і… розірвав ахілове сухожилля. В клубі одразу назвали це величезною втратою для команди і повідомили, що Андрій зможе повернутися на поле не раніше, ніж через півроку. Що ж це за травма така?

“Таке ушкодження лікується лише хірургічним шляхом, – каже Експрес-онлайн спортивний лікар Юрій Макогін. – Ахілове сухожилля однозначно слід зшивати, але яким методом? Німці це роблять одним методом, американці іншим. Який з них оберуть англійці ми не знаємо. У “Вест Гемі” сказали, що Андрій не гратиме півроку, але це дуже умовний термін, насправді це може затягнутися і довше. Тут дуже залежить від ступеню розриву, від особливостей організму, реабілітації.

Розрив ахілового сухожилля входить у список найважчих футбольних травм. Вона стоїть поруч з розривом передньої хрестоподібної зв’язки коліна та переломом ноги. Тому спрогнозувати, як відбуватиметься загоєння важко, бо може з’явитися запальний процес, може утворитися рубець. Це все затягує терміни відновлення. Але те, що ми надовго втратили Андрія Ярмоленка – це, на жаль, факт. Травма дуже серйозна”.

Для Ярмоленка сезон в англійській Прем’єр-лізі вже завершився. Крім нього, Андрій пропустить матч Ліги Націй проти Словаччини, товариську гру проти Туреччини, а також два стартові матчі відбору до Євро-2020.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...