facebook

Справа на 50 мільйонів доларів: ГПУ пояснила, чому допитає депутатів Радикальної партії

Генеральна прокуратура України пояснила, що викликає на допит депутатів Радикальної партії через заяви її лідера Олега Ляшка рік тому щодо пропозиції хабара.

0,,18018976_303,00

Виклик депутатів фракції Радикальної партії на допит до Генеральної прокуратури України (ГПУ) у відомстві пояснили розслідуванням заяв керівника політсили Олега Ляшка. Про це повідомляється у п’ятницю, 29 липня, на сайті ГПУ.

Ляшко, за даними відомства, у травні 2015 року заявив, що йому начебто пропонували 50 мільйонів доларів хабара за неголосування щодо притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Клюєва.

“Незважаючи на направлені на адресу Ляшка 20 повісток про виклик для допиту як свідка у кримінальному провадженні, вказані повістки ним проігноровано”, – ідеться у повідомленні ГПУ. Прокуратура вказує, що рік тому нардеп говорив і про пропозиції хабара усім членам його фракції, тому їх усіх і викликали на допит. Сам голова фракції назвав повістки”терором” влади проти його політсили.

Пропозиція хабара народному депутатові карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіска­цією майна або без неї. Відповідальність ініціатора пропозиції не залежить від того, чи був прийнятий хабар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...