facebook

Вчені: Марихуана поширювалася більше п’яти тисяч років тому

Більшість з того, що може здатися породженням сучасності, насправді з’явилося багато тисячоліть тому. Таку гіпотезу підтвердили німецькі науковці, після проведення чергового дослідження, пов’язаного з марихуаною.

cfe6a3273183ae349c91607880f5dcc2

Близько п’яти тисяч років тому з України та Росії до європейців прийшли ямники, які принесли з собою металургію і індоєвропейські мови. Виявляється, на цьому перелік не закінчується, так як був ще і канабіс. Так і здійснився його стартовий трансконтинентальний продаж.

Виходячи з цих спостережень, можна заявити, що походить він не з Китаю і Центральної Азії, як вважалося раніше. Від 11500 до 10200 років тому наркотичну речовину використовували в Європі та Східній Азії фактично тоді, як і в раніше зазначених регіонах.

Ще тоді всі усвідомлювали, що рослина може стане в ролі медичного препарату, харчової добавки або ж стати елементом декору. Через свою багатофункціональність, його обмінювали на багато що. Зазначимо, за нього могли попросити коней і пшеницю.

Вдихання диму канабісу під час горіння, найімовірніше, придумали якраз ямники. До речі, робили вони це під час ритуалів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...