facebook

8 предметів гардероба, які шкодять вашому здоров’ю

З цими речами варто бути обережніше.

1. Вузькі джинси

Занадто вузькі джинси підсилюють тиск на нервові закінчення і перешкоджають вільному кровообігу, що може привести до оніміння ніг, набряків і загострення варикозу.

Крім того, з щільною посадкою натирає шкіру, збільшує потовиділення і тим самим створює ідеальне середовище для розмноження бактерій.

2. Взуття на високих підборах

Дослідження доводять, що часте носіння взуття на високих підборах змінює механіку ходьби, деформуючи м’язи, сухожилля і суглоби ніг.

Наслідки від носіння високих каблуків зберігаються роками і значно збільшують ризик травм в майбутньому. Ну а якщо відмовлятися від улюблених шпильок все-таки не хочеться — носіть їх правильно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

3. Взуття на плоскій підошві

Зручні балетки, шльопанці і сандалі можуть бути не менш небезпечні, ніж високі підбори. Вони не підтримують стопу і не дозволяють м’язам ніг функціонувати оптимально, що може привести до проблем з колінами і спиною.

Також носіння взуття на плоскій підошві є однією з найчастіших причин виникнення плантарного фасциита.

4. Cтpiнги

Носіння cтpiнгiв сприяє переносу бактерій, провокує роздратування шкіри через щільного прилягання до неї і підвищує ризик розвитку грибкових інфекцій.

5. Великі сумки

Небезпека великих сумок полягає не в їх розмірі, а у вазі речей, якими ми їх набиваємо. Носіння важкої сумки негативно впливає на поставу і ходу, перенапружує м’язи і суглоби в області шиї і здавлює плечові зв’язки, що може привести до затискання нерва.

6. Коригувальна бiлизнa

Тягне бiлизнy може візуально зробити вас на пару розмірів стрункішою. А ще привести до порушення кpoвooбігу і збільшити ризик виникнення вapикозу. Вибирайте правильний розмір і не носіть коригуючa білизна кожен день.

7. Важкі сережки

Масивні сережки і раніше залишаються в тренді, але часте носіння важких металевих прикрас може розтягнути мочки вух. Чергуйте їх з «гвоздиками» або вибирайте пластикові сережки замість металевих.

8. Вовняні светри

Одяг з вовни може спровокувати роздратування і висипання, особливо у власників сухої шкіри. Носіть вовняні светри поверх бавовняних сорочок з довгими рукавами, щоб мінімізувати контакт вовни з тілом, і користуйтеся зволожуючими засобами для шкіри.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...