facebook

Біля Вінниці пройдуть найбільші авіаційними навчання в історії незалежної України

З 8 по 19 жовтня в Україні пройдуть міжнародні авіаційні навчання “Чисте небо – 2018”. Участь в них приймуть військові з 9 країн НАТО. Однією з локацій заходу стане аеродром у Гавришівці.

 

 

У Міноборони “Чисте небо – 2018” називають не інакше, як найбільшими міжнародними авіаційними навчанням в історії незалежної України. Основний етап навчань відбудеться у місті Староконстянтинів Хмельницької області, а другий під Вінницею.

8 жовтня у Гавришівці урочисто відкриють навчання. 18 жовтня заплановані виконання спільних польотів сторін, десантування вантажу та інші маневри.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як розповів речник прес-центру командування Повітряних Сил ЗС України Дмитро Струтинський, на аеродромі під Вінницею відпрацьовуватимуть співпрацю та взаємодію транспортної авіації. У навчаннях візьмуть участь американські та українські пілоти, а в небо піднімуть не лише вітчизняні АН-и, а й військово-транспортні літаки США класу Lockheed C-130 Hercules.

Раніше у Міністерстві оборони зазначали, що з українського боку заплановано залучити близько 20 літаків різних типів, вертольоти й БпЛА. Також стаціонарні та мобільні радіолокаційні підрозділи й мобільні вогневі групи підрозділів ППО. США буде представлено як льотними екіпажами, так і наземними силами та засобами. Загалом із-за океану в Україну прибуде більше як 10 одиниць авіаційної техніки (літаки F-15C/D, С-130, КС-135, БпЛА МQ-9) та кількасот фахівців з-поміж наземного інженерно-технічного складу, пошуково-рятувальної команди, підрозділів охорони, аеромедичної евакуації, кіберзахисту тощо.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...