facebook

Позов до Порошенка

Громадська організація «Неурядова організація Верховенство права», яка подала позов проти Порошенка через його заяви про томос, пов’язана з представниками колишньої влади та оточенням екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє «Українська правда».

Директор ГО Олексій Стародубов входить до «Об’єднання бізнес-інкубаторів» разом із родиною колишнього прем’єра Криму та близького соратника Януковича Василя Джарти.

Крім того, ще півроку тому Стародубов мав спільний бізнес із зятем Джарти, колишнім нардепом-»регіоналом» Валерієм Омельченком, а до Революції Гідності був його помічником.

Покійний Василь Джарти був кумом дружини екс-президента, працював в уряді Януковича, а у 2006 році очолював виборчий штаб Партії регіонів.

У часи, коли Джарти очолював кримський уряд, Стародубов керував «Агентством регіонального розвитку», створеним за сприяння кримського прем’єра.

Стародубов також значиться керівником осередку партії «Єдина країна» в Києві. Однак сам стверджує, що давно не має до неї стосунку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2014 політсилу очолювала екс-»регіоналка», а зараз – Вартан Юмукян, який був радником голови Луганської облради.

Сам керівник «НУО Верховенство права» стверджує, що в рішенні судитись з Порошенком «не існує питань політики».

«Для мене, як прибічника європейської моделі управління державою, церква і держава мають бути відокремлені одна від одної. В нашому випадку, мова йде про юридичну можливість звернення президента України до Вселенського Патріарха», – сказав Стародубов.

За його словами, «НУО Верховенство права» аналізувала точки зору фахових правників щодо прохання Порошенка надати томос.

«Світська невизначеність щодо юридичної можливості звернення президента може створити додаткові умови для поглиблення поляризації українського суспільства… Це може призвести вже не до зовнішнього, а до внутрішнього конфлікту», – заявив Стародубов.

1 жовтня стало відомо, що столичний окружний суд відкрив провадження за позовом до Петра Порошенка від ГО «Неурядова організація верховенство права».

Організація назвала втручанням у діяльність церкви прохання президента надати автокефалію Українській православній церкві.

17 квітня 2018 року президент Петро Порошенко зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

22 квітня президент заявив, що Вселенський Патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...