facebook

Вплив океану на клімат планети знизився через діяльність людини

Німецькі наукові фахівці провели спеціальне дослідження, в ході якого з’ясували, що вплив океану на клімат Землі знизився через діяльність людини. До такого висновку прийшли співробітники GEOMAR, німецького Центру океанічних досліджень в Кілі.

За основу своєї роботи фахівці взяли дані, зібрані за період з 1979 по 2013 роки. Вчені відзначили, щоб водяноій парі подолати висоту від 15 до 50 кілометрів, необхідно «пройти кордон» між стратосферою і тропосферою. У ході спостереження фахівці помітили, що в кінці 20 століття почали охолоджуватися ті області, які до 1970 років почали тільки нагріватися, а також відзначилося зростання викидів парникових газів.

Вчені підсумували, що діяльність людини впливає на зміну температури в тропосфері. Дані зміни людство відчує вже в найближче десятиліття. Парниковий ефект збільшується за рахунок підвищення концентрації водяної пари у верхніх шарах. Вчені мають намір створити модель, яка дозволить виявити антропогенні та природні причини впливу на клімат, що дозволить створити механізм високоточного прогнозування.

ocean

джерело http://uagolos.com/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...