facebook

В Україні розроблять нове концесійне законодавство

27 липня на спільній зустрічі Першого віце-прем’єр-міністра України  Степана Кубіва та представників ЄБРР представили консультантів, які працюватимуть над реформуванням відносин у сфері концесій на реалізацію інфраструктурних проектів. Про це повідомляє Мінекономрозвитку.

«Це перший крок до початку масштабної реформи концесійного законодавства, який передбачає гармонізацію правового регулювання в Україні до кращих світових практик та сучасних міжнародних стандартів», – розповів Степан Кубів.

Також Кубів зауважив, що оновлене концесійне законодавство посприяє залученню потужних міжнародних та українських інвесторів до модернізації та відбудови української інфраструктури. Це дозволить створити в Україні нові об’єкти дорожньої, портової, енергетичної та комунальної інфраструктури, які відповідатимуть міжнародним стандартам якості, сприятиме створенню нових робочих місць та активізує процес економічного зростання в Україні.

mert1_1-720x405

Реформа концесійного законодавства законодавства передбачає розробку сучасного закону про концесії шляхом об’єднання кращих положень чинних законів України, які регулюють здійснення концесійної діяльності у різних сферах діяльності. Ці зміни передбачають також гармонізацію відповідних відносин із законодавством про державно-приватне партнерство з урахуванням кращого міжнародного досвіду, зокрема модельного законодавства про публічно-приватне партнерство.

Довідково:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Замовником послуг із реформи концесійного законодавства є Мінекономрозвитку. Очікуваний строк роботи консультанта складає 6 місяців; робота буде фінансуватися за рахунок коштів технічної допомоги міжнародних донорів під адмініструванням ЄБРР у рамках Спеціального Фонду Акціонерів ЄБРР та Багатостороннього Донорського Фонду Стабілізації та Сталого Розвитку України, що створено Данією, Фінляндією, Францією, Німеччиною, Італією, Японією, Нідерландами, Польщею, Швецією, Швейцарією, Великобританією та США.

джерело http://ckp.in.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...