facebook

На свято Віри, Надії та Любові потрібно вранці виплакатися

30 вересня християни святкують свято Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Вона назвала своїх дочок іменами трьох християнських чеснот. За відмову від любові до Господа, імператор Адріан зактував їх. Але вони перенесли їх неушкодженими і загинули тільки, коли їх обезголовили.

Вірі було 12 років, Надії – 10, Любові – 9. Три дні Софія, не відходячи, сиділа коло могили дочок і там же померла.

За звичаями, вранці цього дня всім жінкам годилося добре виплакатись, щоб легше стало на душі не тільки собі, але й усім близьким. Жінки з такими іменами пригощали всіх знайомих і родичів гостинцями, а натомість їх вшановували добрими побажаннями здоров’я, любові й щастя на довгі роки.

Заміжні жінки в цей день, щоб забезпечити спокійну атмосферу в домі, купували в церкві три свічки, з яких дві ставили там же, у храмі, перед ликом Христа, а одну притримували для дому. Опівночі її треба було встановити і запалити в середині короваю на столі. Також вимовити 40 разів поспіль заповітні слова про те, щоб всяке зло зникало, а спокій в родині прибував. Вранці нагодувати тим хлібом тільки домочадців, але нікого зі сторонніх.

З цим днем пов’язано багато народних прикмет. Якщо журавлі полетять, то на Покрову (14 жовтня) буде мороз, а ні, то зима буде пізньою.

Весь ранок 30 вересня похмуро – погода в найближчі дні буде гарною

Суха погода 30 вересня – зима наступить нескоро.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...