facebook

Черга на квартиру: хто в Україні може отримати соціальне житло, правила змінилися

Введено нові категорії українців, які можуть отримати від держави квартиру. Верховна Рада змінила законодавство «Про житловий фонд соціального призначення».

 

 

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Зміни торкнулися черзги на житлову площу від фонду соціального призначення. Тепер до неї включили внутрішніх переселенців, а також іще кілька категорій громадян.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тепер стати на соціальний квартирний облік в Україні зможуть громадяни, для яких таке житло є єдиним місцем проживання або які мають право на поліпшення житлових умов відповідно до закону.

Також таким правом зможуть скористатися українці, середньомісячний сукупний дохід яких за попередній рік (у розрахунку на одну людину) в сумі менше середньої вартості оренди житла в даному населеному пункті та прожиткового мінімуму, встановленого законодавством.

На квартирний облік можуть претендувати і внутрішньо переміщені особи, у яких немає іншого житла для проживання на підконтрольною українському уряду території або житло яких зруйновано і не придатне для життя.

Зазначимо, що в Україні розпочався бум на ринку нерухомості – іноземці активно скуповують квартири.

Так, консалтингова компанія повідомила про інтерес зарубіжних інвесторів до недооцінених українських офісів, складів і торгових центрів. При цьому ріелтори відразу уточнили, що купують найліквідніше житло.

Іноземців приваблюють низька ціна покупки житла і зростаюча ціна його оренди, що обіцяє інвестиційні вигоди.

За словами експертів, поки частка таких покупців, невелика – не більше 3% від загального числа угод. Перш за все, це люди з українським корінням, іноземні бізнесмени або середній менеджмент іноземних компаній. Останні або самі купують житло, або роблять це за рахунок підприємства.

Ще одна нечисленна категорія покупців – іноземні студенти, які навчаються у вищих навчальних закладах Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Ужгорода та Одеси, які на час навчання купують невеликі квартири або житло з великою кількістю кімнат відразу на декілька людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...