facebook

На Прикарпатті внаслідок вибуху газового балону в лікарні опинилася мама та її дві доньки-близнючки

За життя мами і двох її 10-річних донечок-близнючок борються прикарпатські медики. У жінки обпечено понад 90% тіла. У кожної з дівчаток – до третини. У них вдома у сільській хаті вибухнув газовий балон. Лікарі поки утримуються від прогнозів. Кажуть тільки, що потерпілим терміново потрібна донорська кров.

 

 

 

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За життя мами борються медики райлікарні. Перевезти жінку до спеціалізованого опікового відділення в Івано-Франківськ її стан не дозволяє. Живого місця на ній – тільки очі та смужка тіла, де була спідня білизна, кажуть лікарі. У неї тяжкий опіковий шок. Щоби полегшити страждання, пацієнтку ввели у медикаментозний сон.

“Сюди були викликані спеціалісти з Франківська. Було узгоджено повністю лікування по цій хворій. Стан хворої залишається вкрай тяжкий”, – каже завідуючий травматологічним відділенням Надвірнянської ЦРЛ Юрій Васін.

Її доньки – 10-річні близнючки Христинка та Марійка – теж у реанімації, але дитячої обласної лікарні. З опікового шоку медики їх поступово виводять, однак стан залишається тяжким. У кожної з дівчаток обпечено до третини тіла.

“Обпечені обличчя, верхні кінцівки, частково нижні кінцівки. І що найважче для нас – опіки дихальних шляхів”, – говорить завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні Олег Курташ.

Рідні потерпілих приголомшені – розриваються між двома лікарнями. Замість них говорять сусіди. Саме вони прибігли до будинку, коли пролунав вибух. Обпечена господиня з дітьми вже вибралися надвір. Жінка ще змогла розповісти, що сталося – зібралася дітям готувати сніданок, підійшла до плити та запалила сірник. Донечки у цей момент ще спали. Можливо, тому й постраждали менше.

“З балону, напевно, йшов витік і набралося газу. І воно вибухнуло. Вона лежала зігнута. На чотирьох. Ванна стояла з водою, і вона брала з тієї ванни пити. Просила мене дати води”, – згадує сусідка потерпілих Мар’яна Гуш.

За життя мами і двох її десятирічних донечок-близнючок борються прикарпатські медики. У жінки обпечено понад 90% тіла. У кожної з дівчаток – до третини. У них вдома – у сільській хаті – вибухнув газовий балон. Лікарі поки утримуються від прогнозів. Кажуть тільки, потерпілим терміново потрібна донорська кров.

Вибухнув газовий балон. Селяни змушені ними користуватися, адже цей кут Пасічної не газифікований.

“У нас почали тягнути газ і так замовкло. Труби отак і стоять поза хатою. Труби погнуті, поржавіли. Одним словом, забуті Богом та людьми. То було років 5-8 тому. Зупинилися, бо сказали, що немає коштів”, – розповідає депутат Пасічнянської сільради Катерина Михайлюк.

Односельці допомагають потерпілим чим можуть: зібрали на лікування 19 тисяч гривень. Але, бідкаються, це – крапля в морі. Адже на дівчаток чекає тривале та дороге лікування. А зараз дуже потрібні донори крові.

“Опіки передбачають переливання плазми крові в першу чергу. Група, резус при здачі крові значення не мають”, – каже завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні Олег Курташ.

А от щодо 32-річної мами, у якої обпечено понад 90 відсотків тіла, медики жодних прогнозів не дають.

“Ця Галя дуже добре дітей виховувала. Сама кругла сирота – у неї мама померла у 32 роки”, – говорить депутат Пасічнянської сільради Катерина Михайлюк.

Рідні тепер сподіваються лише на диво. І дуже просять небайдужих про допомогу мами та її донечок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...