facebook

«Ні масовим скороченням»: портові контролери з Одеси, Чорноморська та Ізмаїла вийшли на акцію протесту

Люди кажуть, що згідно з президентським указом, контролерів повинні замінити охоронці приватної фірми. Це означає, що без роботи залишаться кілька сотень людей.

 

З плакатами та гучними гаслами портові контролери зібралися біля будівлі Адміністрації морських портів на Ланжеронівський. Люди налаштовані радикально, адже можуть втратити роботу – з собою принесли шини, бочки та встановили намети. Портовики розповідають, згідно з наказом президента контролерів морських портів повинні звільнити, а на їх місце взяти приватних охоронців.

«Якщо прийде приватна охорона, нас охоронців контролерів викинуть на вулицю. Тобто, з нами ніхто не зважає », – сказав контролер Микола Заворотний.

Після годинного пікету працівників порту пускають в адміністрацію. Там пояснюють, що діють в рамках закону, а скоротити контролерів повинні через брак коштів – на приватній охоронній фірмі можна буде заощадити. До того ж, за словами працівників АМПУ, роботу контролерів можуть виконувати і звичайні охоронці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«У нас йде дуже велика економія коштів за рахунок переведення на аутсорс. Світова практика: ні в одному порту світу адміністрація морських портів не забезпечує режим, забезпечує стороння охоронна організація. Це у всьому світі так. На жаль, у нас залишилися ще старі комуністичні правила », – зазначив начальник відділу забезпечення внутрішньої безпеки АМПУ Володимир Рейман.

А ось самі контролери кажуть, бояться не тільки втратити роботу, адже зарплата і так невелика – до 6500 гривень. Переживають, що заміна кваліфікованих фахівців звичайними охоронцями може привести до несподіваних наслідків.

«Заміна на пунктах пропуску навчених контролерів державної охорони на приватну структуру потягне потік контрабанди, торгівлю людьми. Вони привертають охоронну фірму, сторожів третього класу як в документах», – вважає глава профспілки загону охорони служби морської безпеки Одеського порту Володимир Бабай.

А ось представники Адміністрації морських портів запевняють, що намагаються знайти компроміс. З охоронною фірмою, яка виграє конкурс, планують укласти меморандум, щоб працевлаштувати якомога більше контролерів. Зате самі портовики обіцяють повернутися до АМПУ та продовжити мітингувати, якщо їхні вимоги не виконають. За їх підрахунками, без роботи можуть залишитися близько 300 осіб по всій області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...