facebook

Масова бійка і спалений хрест: новий скандал з хасидами поставив на вуха всю Україну

В Умані відбулася бійка між місцевими жителями та євреями-хасидами після того, як один з них підпалив дерев’яний хрест, встановлений на березі річки Кам’янка.

 

 

Момент підпалу хреста був зафіксований камерою зовнішнього спостереження, відеозапис потрапив у соцмережі, викликавши хвилю антисемітських коментарів.

Інформації про постраждалих в результаті бійки не надходило, проте, як повідомляє телеканал “Кешет”, у відносинах між християнською та іудейської громадами міста виникла сильна напруженість. Згідно з повідомленням, хрест дратував ультраортодоксів, які зібралися на березі річки для проведення новорічного очисного обряду “Ташліх”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На даний час представники поліції Ізраїлю спільно з українськими колегами встановлюють особу того, хто вчинив підпал. Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські засудив дії релігійних фанатиків і офіційно за них вибачився. А місцеві лідери єврейської громади назвали учасників підпалу “божевільними”.

“Це злочинний акт, несумісний з іудаїзмом, який є оскверненням імені Всевишнього”, – наводить телеканал цитату з їхньої заяви.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...