facebook

Депутат-втікач Онищенко не отримав дозвіл на проживання в Німеччині

Депутату-втікачу Олександру Онищенку, якого підозрюють у грошових махінаціях з реалізацією газу і який знаходиться в розшуку, відмовили в наданні дозволу на проживання у німецькому селищі Герцлаке.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з документами з реєстру компаній, які є в розпорядженні DW,у селищі Герцлаке український депутат володіє маєтком Айнгауз з конюшнями і зареєстрований директором власної фірми Gut Einhaus Liegenschafts GmbH.

Бургомістр Герцлаке Ганс Бескен у 2017 році повідомляв виданню, що особисто написав рекомендаційний лист в управління з питаннь іноземців, в якому заступався за Онищенка.

Олігарх обіцяв організовувати в селищі міжнародні змагання з кінного спорту, а для громади Герцлаке конярство має «високе економічне значення», значилось в листі бургомістра.

Управління з питаннь іноземців, куди Онищенко направив заяву на отримання дозволу на проживання, могло розглянути її за умови надання йому національної візи.

Проте заяву Онищенка на отримання національної візи, яку він подав до німецького посольства у Мадриді, де він переховується, відхилили. Представники Німеччини не повідомили про причини відмови.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, жодне зі змагань, запланованих на 2018 рік у Герцлаке, не відбулося.

Іспанський суд в липні 2018 року ухвалив рішення про екстрадицію Олександра Онищенка до України, але паралельно з цим в міністерстві юстиції Іспанії розглядається питання про надання йому притулку. За законом, під час проведення цієї процедури «шукача притулку висилати не можна».

У травні 2018 року журналісти «Слідство.Інфо» зустрілися з Онищенком у Франції. Депутат-утікач дозволив їм сфотографувати сотні повідомлень у телефоні, в яких йдеться про призначення на різні державні посади та голосування за низку законопроектів в обмін на гроші.

Згідно з листуванням у телефоні Онищенка, він розмовляв з близькими до Порошенка депутатами Ігорем Кононенком, Сергієм Березенком та фінансовим радником президента Макаром Пасенюком.

Нібито саме через Онищенка оточення президента передавало інформацію, за що треба проголосувати, а після позитивного результату через нього здійснювався розрахунок.

«Слідство.Інфо» передало копії всього листування політиків детективам Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо, 18 квітня депутат-утікач Олександр Онищенко, якого підозрюють у грошових махінаціях з реалізацією газу, оприлюднив частину запису розмови нібито з президентом Петром Порошенком.

На записі начебто Порошенко обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу.

У прес-службі Адміністрації президента назвали «фейком» оприлюднений депутатом-утікачем Онищенком аудіозапис розмови з нібито президентом Порошенко. Представниця президента в Раді також назвала фейком оприлюднену Онищенком «розмову» з Порошенком.

Онищенко заявив про наявність записів із погрозами Порошенка ще 18 березня.

У НАБУ, коментуючи оприлюднені у ЗМІ так звані плівки Онищенка, повідомили, що готові вивчити оригінали цих записів.

Самого депутата Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...