facebook

Українка стала офіцером у США

Українка Юлія Волд 7 років працює у Департаменті поліції Еверетта, в США.

Вона веде перемовини зі звільнення заручників та навчає людей як убезпечити свої будинки чи бізнес від злодіїв та захиститися від збройного нападу, – пише zdg.md.

“Я народилася в Одесі, в Україні. Уперше приїхала сюди в 1998 році з групою дітей-сиріт, яких благодійники доправили до США. Тоді я навчалася в Одеському національному університеті. Мені було 17 років. Після закінчення вишу з дипломом математика я назавжди переїхала сюди. Це був 2003 рік. Коли мені виповнилося 30, закортіло зробити щось значуще в житті і я вирішила взяти участь у патрулюванні (ініціативі, коли цивільні їздять в патрульній машині з черговим поліцейським і він розповідає, як працює поліція). Це одразу мені дуже сподобалося, -розповіла Юлія Волд.

Щоб стати офіцером українка пройшла письмовий тест, який включав математику. Здавала фізичну підготовку: біг на 300 метрів, 1,5 милі та мінімум 70 відтискань за хвилину.

“Потім була доволі сувора й довготривала перевірка, адже більшу частину життя я провела за межами країни. Вони також зв’язалися з моїми бабусями та дідусями в Україні. Пройшла тест на поліграфі. Потім була співбесіда з начальником поліції. Після перевірки зору й медичного огляду мене взяли на роботу. У 2011 році я вступила в Поліцейську академію. Навчання тривало 5 місяців, а потім ми провели 4 місяці польової підготовки, тобто тут, на місці”.

Українка входить до команди перемовників зі звільнення заручників, яка, своєю чергою, є частиною спецназу — SWAT.

“Вони входять до тактичної групи, тобто людей, які виламують двері, приблизно, як це показують по телевізору. Також є координатори, які поставляють обладнання, і 6 переговорників. Я одна із цих 6 людей. Наша задача — мирно визволити із забарикадованого будинку людину. Приміром, це може бути людина із суїцидальними нахилами або заручник”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Під час перемовин у нас різні ролі: головний перемовник — це єдина людина, яка безпосередньо веде переговори. Є тренер, він прослуховує телефонну розмову і робить помітки. Також є людина, яка підтримує зв’язок між командою перемовників, тактичною групою і командним центром. Окрема команда збирає інформацію про людину, з якою маємо справу: про членів його родини, проблеми, чи має він психічні захворювання тощо”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...