facebook

“Королеву маршруток” Миколаєва оштрафували на 11 млн грн

У Миколаєві фірму-перевізника, яка використовувала працю працівників без належного оформлення трудових відносин, оштрафували на 11 млн 727 тис. грн

За результатами інспекції фірми, яка надає послуги з пасажирських автоперевезень по міських маршрутах, встановили факт допуску 105 працівників до роботи без оформлення трудових відносин. Серед цих працівників 104 водія і 1 диспетчер, передає місцевий портал ПреступностиНЕТ.

“Водії, починаючи свій робочий день з передрейсових медичних оглядів і технічного огляду транспортного засобу, працювали відповідно до режиму і графіків обслуговування автобусних маршрутів. Розпорядження і контроль за виконанням роботи здійснювало керівництво автоперевізника. Незважаючи на це, між перевізником і водіями не були оформлені трудові договори. Згідно з поясненням одного з водіїв, він працював в таких умовах близько 10 років”, – повідомили у Управлінні Держпраці в Миколаївській області.

Відповідно до ч. 2 ст. 265 Кодексу законів про працю України, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору суб’єкти господарювання несуть відповідальність у вигляді штрафу в 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника.

Як стало відомо виданню, штраф наклали на фірму “Гуріг-Сервіс”. За даними сайту «Youcontrol», одним із засновників і кінцевим бенефіціаром цієї фірми є Інга Шаповалова – дочка колишнього голови Миколаївської ОДА Олексія Гаркуші. Раніше вона була депутатом Миколаївської міської ради від Партії регіонів, а зараз входить до складу виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

Також Шаповалової належить фірма “Алан-Техно”, яка займається пасажирськими перевезеннями.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...