facebook

У Румунії понад 20 людей померли від лихоманки Західного Нілу: є перші випадки і в Україні

У Румунії від лихоманки Західного Нілу цього тижня померли чотири людини.

З серпня цього року вірус забрав життя 21 людини, передає The Associated Press (Romania).
Національний інститут охорони здоров’я Румунії у п’ятницю повідомив про 30 нових випадків захворювання людей після укусів комарів з вірусом. Повідомляється також, що всі смертельні випадки пов’язані з іншими ускладненнями зі здоров’ям.

Зазначається, що перші смертельні випадки в Румунії були зафіксовані в серпні. Загалом вірусом заразилися 200 осіб по всій країні.

Міністерство охорони здоров’я закликало місцеву владу вжити заходів для запобігання поширенню лихоманки Західного Нілу. Загроза захворіти зменшиться, як тільки погода стане більш прохолодною, підкреслили у відомстві.

Міністерство порадило громадськості вжити такі превентивні заходи, як використання репелентів, одягати довгі рукави і захищати вікна від проникнення комах. Вірус передається через укуси заражених комарів.

Європейський центр профілактики і контролю захворювань повідомляє про незвичний ріст кількості хворих на території Європи.

Днями в Україні попередньо підтверджений випадок лихоманки Західного Нілу. Чоловік привіз хворобу з Кіпру. Ця хвороба передається через укуси комарів – це вже четвертий випадок зафіксований в Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...