facebook

Обов’язкове щеплення: що робити з дітьми у яких протипоказання та куди звертатись батькам

Пристрасті навколо щеплень, з початком кожного навчального року набирають в суспільстві батьків нову ескалацію, оскільки не кожній дитині дозволено щеплення, і існують певні протипоказання, що ж у цьому випадку робити батькам.

 

 

Раніше неодноразово слідували коментарі з Міністерства охорони здоров’я, про те, що в разі відсутності необхідної профілактики небезпечних захворювань у вигляді щеплень, діти ні в школи, а ні в дитячі садочки допускатися не будуть. На думку МОЗ, є дуже об’єктивна причина. Говорячи про причини мається на увазі складна епідеміологічна обставини в Україні.

Однак, мед статистика наполегливо наполягає на тому, що спалахи таких небезпечних захворювань як кір, дифтерія, туберкульоз і гепатит В в Україні приймають загрозливі обриси.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також варто зазначити, що завжди були діти, яких з якихось медичних показань медики звільняли від щеплень. Тепер, виходячи з нової політики МОЗ, такі діти стануть винятком.

Для нещеплених учнів і які відвідують дитсадки відтепер буде передбачена спеціальна процедура доступу до шкільного навчання і відвідування дошкільних установ.

Як роз’яснили в Міністерстві охорони здоров’я, в Україні дійсно є діти шкільного віку, які не щеплені з огляду на особливі медичних протипоказань.

«Таких дітей повинен оглянути лікар-педіатр і видати відповідну довідку. З цією довідкою можна буде відвідувати заняття дітям, які не пройшли вакцинацію », – пояснили в міністерстві.

Що стосується інших дітей, то їм напрямок на яких бракує щеплення повинні вручити в ході щорічного передшкільного медогляду.

«Діти перед початком кожного нового навчального року повинні пройти медогляд. Довідку про результати огляду повинен видати або педіатр, або сімейний лікар. Якщо у дитини не всі щеплення, лікар зобов’язаний видати спеціальний напрям», – кажуть представники МОЗ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...