facebook

Джерело щастя і здоров’я: Супрун розповіла, як побороти осінню хандру

Сміх впливає на “хімію мозку”. Викликані сміхом гормони позитивно впливають на психіку і стан людського організму в цілому

Про це заявила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, за її словами, сміх можна порівняти навіть з користю збалансованої дієти та фізичної активності. Супрун повідомила, що поки дію сміху на організм людини досліджено не занадто докладно, але позитивний вплив його наслідків визначено.

“З досліджуваних терапевтичних ефектів сміху, переваги було виявлено в багатьох напрямках медичної допомоги, включаючи реабілітацію, онкологічні захворювання і в психіатрії. Деякі дослідження навіть вказують, що сміх здатний покращувати когнітивні функції серед літніх людей. Звичайно, сміх підвищує настрій, ніж здатний нівелювати шкоду стресу і почуття тривоги. Адже такі негативні емоції підсилюють вироблення гормонів стресу, які пригнічують імунну систему. Як наслідок – ми стаємо більш вразливими до різних захворювань”, – пояснила Супрун.

В. о. міністра охорони здоров’я також розповіла, як сміх впливає на “хімію мозку”.

“Саме сміх викликає протилежні реакції і процеси, порівняно зі стресом. Він зупиняє вироблення гормону кортизолу, і одночасно стимулює вироблення нейромедіаторів (біологічно активних хімічних речовин), таких як дофамін, які сприяють кращому самопочуттю і мають заспокійливу дію. Як правило, саме завдяки властивості пригнічувати стрес, сміх вважають корисним для здоров’я: починаючи від його здатності зменшувати запалення до поліпшення кровотоку”, — уточнила Супрун.
При цьому вона зазначила, що поки невідомо, скільки потрібно сміятися, щоб отримати максимальну користь від сміху.

“Пам’ятаєте, коли ми сміємося – ми щасливі. Це в свою чергу дуже корисно для здоров’я!” — підсумувала Уляна Супрун.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...