facebook

Водій маршрутки у Львові вигнав дітей з салону через відсутність у них грошей

Мати школярів написала про інцидент в соцмережах, після чого водієві оголосили догану. У Львові братів-школярів з багатодітної сім’ї водій маршрутки вигнав з салону через відсутність грошей на проїзд.

 

 

“Ми зайшли в маршрутку, водій запитав, чи є у нас 5 гривень, ми відповіли – немає і він відразу нас вигнав”, – розповів другокласник Максим Кузан.

У свою чергу його брат Юрій додав, що намагався пояснити водієві, що вони з багатодітної сім’ї.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За дітьми відразу приїхала мама, після чого вони разом вирушили шукати водія, який вигнав хлопців з транспорту. Той нічого не заперечував і заявив, що не збирається перевозити пільговиків. Мама дітей опублікувала інформацію про інцидент в соцмережах, а також виклала фото водія і номер маршрутки, на що місцеві чиновники відреагували на наступний же день. Водієві оголосили догану.

В управлінні транспорту Львівської міськради стверджують, що незабаром проведуть новий конкурс для перевізників – і тоді за таку поведінку будуть ще й штрафувати.

“Будуть нові договори, в яких вже передбачені штрафні санкції не до водіїв, а до самих підприємствам і відповідно вони будуть спонукати водіїв не порушувати”, – уточнив начальник управління Олег Партика.

Роман Неділько, який вигнав хлопців, свою провину не визнає і стверджує, що діти не показали посвідчення.

“Вони посвідчення не показували, а їх обов’язок – показати. Я їх не вигнав, просто сказав, що вартість проїзду 5 гривень – вони постояли і пішли”, – заявив він.

Транспортники нагадують – безкоштовний проїзд в громадському транспорті Львова діє не тільки для пільгових категорій. На час навчального року при наявності посвідчення учня безоплатно можуть їздити всі школярі.

За перший тиждень навчання в міське управління транспорту тричі зверталися батьки, чиїм дітям водії відмовляли в безкоштовному проїзді. Просять не мовчати – фіксувати номер маршрутки, час інциденту і повідомляти на гарячу лінію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...