facebook

У Польщі спалили автомобіль діяча української громади

Автомобіль був припаркований на стоянці біля школи. У Польщі в ніч на суботу, 8 вересня спалили авто учасника української лемківської громади в Адама Вевюркі. Про це повідомив “Простір”, посилаючись на власні джерела.

 

 

Автомобіль був припаркований на стоянці біля школи з українською мовою навчання №4 в місті Легніца Нижньосілезького воєводства.

“Я залишив своє авто у Легниці біля української школи, де викладаю, в п’ятницю о 15:00. А сам поїхав іншою машиною на засідання Об’єднання лемків в Горлицях (Малополское воєводство). Перебуваючи тут, дізнався про підпал своєї машини”, – заявив Вевюрка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як додає Адам Вевюрка, поліція поки з ним не зв’язалася, проте на місці події вже була під час гасіння пожежі. Зараз поліція в процесі дослідження камер біля місця підпалу.

Адам Вевюрка, крім діяльності у Об’єднання лемків, є політиком місцевого самоврядування. Він обирається до повітової ради у Легниці зі списків “Громадянської коаліції”, тобто пов’язаного списку опозиційних партій (Громадянська платформа, Сучасна та Ініціатива польська).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...