facebook

США назвали Росію й Китай головними кіберзагрозами

У США оприлюднили нові вказівки державним органам щодо реагування на кібернапади, в яких головними джерелами таких можливих нападів названі Росія, Китай, Іран і Північна Корея.

Як повідомила радник Білого дому з протидії тероризмові Лайза Монако, Росія й Китай стали значно небезпечніші як кібер-супротивники.

Іран і Північна Корея, додала вона, теж здатні і охочі здійснювати руйнівні кібернапади.

У нових вказівках, які оприлюднив Білий дім, визначено п’ять рівнів небезпеки кібернападів. Найвищий, п’ятий рівень означає, що напад становить критичну загрозу для великого кола життєво важливої інфраструктури, стабільності влади чи життів американців.

Також у вказівках уперше публічно визначено роль федеральних органів влади у розслідуванні порушень кібербезпеки в урядовому і приватному секторах і в реагуванні на ці порушення.

Документ оприлюднений у час, коли у США лунають припущення про ймовірність участі хакерів, пов’язаних із державними структурами Росії, у викраденні електронного листування працівників апарату Демократичної партії. Оприлюднення цих листів викликало скандал і стало очевидним намаганням вплинути на результат президентських виборів у США 8 листопада на користь Республіканській партії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

F2BF366B-9F07-4734-B5B8-D56E031FB973_cx0_cy3_cw0_w987_r1_s_r1

джерело http://www.radiosvoboda.org/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...