facebook

Спалюють ворогів у печі – Daily Mail про російські загони “нелінійної війни”

Британське видання Daily Mail опублікувало статтю, присвячену Головному розвідувальному управлінню Генерального штабу

Члени ГРУ навчаються “нелінійній війні” з використанням альтернативних методів. Для досягнення своїх цілей використовують кібер-війну, шпіонаж і саботаж. Мають у підпорядкуванні 25-тисячне військове формування – “спецназ”. Організація взяла участь у збитті борту MH17 на Донбасі і таємно діє в Україні та Сирії, пишуть британські журналісти.

Один із офіцерів ГРУ, який пізніше переїхав до Британії, розповідав, що новобранцям показують відео, де зрадників організації спалюють у печі живцем.

Подібну організацію створили століття тому для більшовицької армії. Але зараз її використовує російський президент Володимир Путін як ідеальний інструмент для здійснення своєї тактики. Вони використовують приховані операції “спецназу”, шпигунство, кібератаки й інтернет-тролів для досягнення своїх цілей.

Організація працює окремо від шпигунів Служби військової розвідки і російської служби внутрішньої ФСБ. Підпорядковується міністру оборони Сергій Шойгу та начальнику Генерального штабу Валерію Герасимову. Штабквартира організації знаходиться біля Москви на авіабазі “Акваріум”. Агентів ГРУ за кордонами Росії у 6 разів більше, ніж агентів СВР. ГРУ-шники зазвичай працюють при посольствах в якості аташе. Рекрутують подвійних агентів і слідкують за військовими силами. Багато членів організації має військовий досвід, як і отруєний колишній член організації Сергій Скрипаль. Шпигуни користуються мережею із 130 військових космічних супутників.

У кібер-підрозділи ГРУ набирають студентів із найкращих вузів Росії. Офіцери управління втручалися в американські вибори 2016-го і потрапляли у німецькі урядові комп’ютерні системи.

ГРУ було навіть на грані розформування. Але пережило реформу, коли його очолив генерал-лейтенанта, колишній пілот 62-річний Ігор Коробов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Із самого початку конфлікту в Україні “спецназ” ГРУ активно бере участь разом з найманцями з ПВК. Вони були серед “зелених чоловічків” – російськомовних військових, оснащених високотехнологічним озброєнням. Зненацька з’явилися в Україні, для того, щоб приєднатися до сепаратистів і розпочати хаос. Спочатку займалися захопленям урядових будівель. Організовували прибуття великої кількості російських “військових туристів”.

Також загони беруть участь у сирійській війні на боці президента Башара Асада. І намагалися здійснити переворот у Чорногорії 2016 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...