facebook

Раду оточили розлючені українці, поліцію звозять автобусами: що відбувається в центрі Києва

Вранці в четвер, 6 вересня, під стінами Верховної Ради розпочався масштабний мітинг.

 

 

Люди почали збиратися біля будівлі парламенту до 9:30. Вони вийшли на вулицю в рамках Всеукраїнської акції за виборчу реформу. Обурені українці вимагають прийняти Виборчий кодекс, який передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками.

Активісти вважають, що виборче законодавство країни потребує реформи. Почати вони пропонують з нового Виборчого кодексу, за який депутати проголосували ще минулої осені, проте до цих пір його проект так і не прийняли: проти нього виступають провладні партії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До акції долучилися відомі політики і активісти, а також представники різних політичних сил. Серед них виявилися «Громадянська позиція», «Самопоміч», «Рух Нових Сил» і «Національний корпус».

В мережі починають з’являтися перші фото з мітингу. Зокрема, “Національний Корпус” поділився в Facebook знімками, на яких можна побачити, що до ради напередодні акції стягнули величезна кількість правоохоронців. Поліцейський звозили автобусами, щоб ті охороняли всі підходи до урядової будівлі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...