facebook

Єврокомісар: ЄС у смертельній небезпеці

Гюнтер Еттінгер вважає, що Польща, Угорщина, Румунія й уряд Італії хочуть послабити або навіть знищити ЄС.
Проекту Євросоюз загрожує “смертельна небезпека” через прагнення його опонентів зсередини і ззовні до його ослаблення. Про це заявив єврокомісар з питань бюджету та людських ресурсів Гюнтер Еттінгер, повідомляє Politico.


“На мій погляд, проект перебуває у смертельній небезпеці. Деякі в Європі хочуть його послабити або навіть знищити – Польща, Угорщина, Румунія, уряд Італії”, – сказав Еттінгер.

З іншого боку, зовнішніми ризиками для ЄС є автократи, які використовують торговельні війни й агресію, додав Еттінгер. При цьому єврокомісар згадав про президента Росії Володимира Путіна, президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана та “розумних китайців”.

Еттінгер, який є впливовим політиком правлячої в Німеччині партії Християнсько-демократичний союз, критично висловився і щодо власного уряду. З його слів, Берлін не демонструє достатнього ентузіазму щодо Європи, особливо коли справа доходить до бюджету.

Єврокомісар зазначив, що лідери країн ЄС і Європарламент повинні терміново прийняти наступний довгостроковий бюджет, щоб довести здатність протистояти викликам.

Як повідомлялося, влада Італії загрожує не тільки припинити платити внески, а й заблокувати ухвалення бюджету ЄС, поки питання про міграцію залишається невирішеним.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У відповідь Єврокомісія погрожує Італії штрафними санкціями.

За даними ЗМІ, обговорення довгострокового бюджету ЄС на 2021- 2027 роки поки на початковій стадії, і проти пропозицій Єврокомісії при його ухвалення може виступити не тільки Італія, а й інші країни ЄС.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...