facebook

На Херсонщині взяли проби води, повітря та ґрунту через загрозу екологічної катастрофи

“Вчора стало відомо про забруднення навколишнього середовища від діяльності заводу« Титан », який розташований в окупованому Армянську. Ситуація виглядала таким чином, що« діяльність »згаданого підприємства загрожувала катастрофою жителям Армянська, Красноперекопська і навколишніх населених пунктів, в тому числі Каланчацького та Чаплинського районів “, – написав на своїй сторінці в Facebook глава Херсонської облради Владислав Мангер.

 

 

Він додав, що сьогодні глава Херсонщини Андрій Гордєєв провів нараду, на якій обговорювалися покрокові дії в разі виникнення екологічної катастрофи.

Також Гордєєв, Мангер, співробітники екологічних служб вирушили до можливого місця забруднення. Там були взяті проби води, повітря, грунту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Кілька заспокоїло те, фахівцям не впали в око ознаки екологічної катастрофи, що насувається. Все ж проби були взяті. Результати дізнаємося трохи пізніше”, – написав Владислав Мангер.

Він пообіцяв, що обласна влада буде тримати ситуацію під контролем.

На забруднення повітря сірчаною кислотою скаржаться жителі не тільки Армянська, але і Красноперекопська і Джанкоя. У містах відчувається смердючий і задушливий запах. У жителів фіксують однакові симптоми: нудота, печіння в носоглотці і неприродна жага. Металеві покриття в приміщеннях і на вулиці беруться іржею або сіро-зеленим нальотом.

Жителі окупованого півострова впевнені, що головною причиною є викиди хімічного підприємства “Кримський титан”, яким володіє український олігарх Дмитро Фірташ. Настільки висока інтенсивність випарів виходить через нестачу води у водосховищі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...