facebook

Літак Solar Impulse 2 завершив навколосвітній політ на сонячній енергії

Більш ніж через рік після вильоту з Абу-Дабі, Solar Impulse 2 таки завершив навколосвітній політ виключно на сонячній енергії. 26 липня, о третій ночі, він приземлився в Абу-Дабі, замкнувши символічне коло маршруту.

images-cms-image-000001441

До кінця підійшла остання частина маршруту, яку Solar Impulse 2 почав наприкінці 23 липня у Каїрі. За весь час польоту літак провів у небі 505 годин, або більше 23 днів, зупиняючись в аеропортах по всій Європі, Північній Америці та Азії, щоб уникнути несприятливих погодних умов, і дати відпочинок пілотам.

На останню частину маршруту з Каїру до Абу-Дабі, пілот Бертран Пікар витратив два дні та 37 хвилин –досить довго, однак важко порівняти із подорожжю через Тихий океан, тоді Андре Боршберг керував літальним апаратом протягом 4 днів, 21 годин і 51 хвилин. Загалом розбити політ на 16 частин довелося переважно через нестачу людської витривалості, оскільки сам  Solar Impulse 2, теоретично, може триматися у повітрі вічно, завдяки енергії 17000 фотогальванічних елементів, розміщених на крилах.

Сонячний літак ширший за Boeing 747, розмах його крил – 72 метри, однак на забезпечення комфорту пілота він не розрахований. Окрім того його середня швидкість становить усього 30 миль на годину, що робить навіть короткі перельоти досить виснажливими.

Як кажуть співзасновники Solar Impulse, їх подорож мала довести «що чисті технології можуть досягти неможливого», а їх шлях довжиною в 40 тисяч кілометрів був «першими не тільки в історії авіації, але й першим в історії енергетики».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...