facebook

Як зберегти молодість і здоров’я: топ-поради

Головним елементом правильного харчування мають бути яскраві, кольорові рослинні продукти — вони і є найкориснішими.

 

 

ЯГОДИ
Ягоди містять потенційний захист від ракових захворювань і зменшують ризик прогресування наявних. Нормалізують стан імунної системи, тобто роблять її “боєздатною” в будь-яких ситуаціях. Захищають печінку та мозок. Та й дуже смачні.

ЗЕЛЕНЕ ЛИСТЯ
овощи
Зелені листові овочі — найкорисніші. Завдяки пігменту хлорофілу та інших кольорових пігментів, листя мають виражені протизапальні та багато інших, корисних для здоров’я, властивості.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

ІНШІ КОЛЬОРИ
Сучасне життя все більше і більше позбавляє нас яскравих природніх кольорів, все стає штучним та так званим вирви-око. Але саме яскраві, кольорові рослинні продукти є найкориснішими, та й по іншому й бути не може, адже їх колір природній.

Необхідно завжди обирати майксимально оранжеву моркву, червоні помідори, фіолетову цибулю та темно-зелену броколі, надаю червоній капусті перевагу перед білокачанною тому, що там пігментів там більше.

Всі кольори і є природніми фітонутрієнтами, які мають надзвичайно широкий спектр впливу на наш організм:

зменшують системні запалення, з яких починається процес старіння та розвитку хвороб, від яких ми помираємо;
покращують стан всіх судин, омолоджують мікробіоту кишечника, яка має прямий зв’язок з мозком;
стимулюють відновлення тканин та поступове покращення всіх функцій організму.
Червона капуста містить антиоксидантів у 8 разів більше, ніж білокачанна, у фіолетовій цибулі їх на 76% більше, ніж у білій, в ягодах їх в 10 разів більше, ніж у фруктах, також у таких фруктах менше цукру. Те саме із баклажанами: краще яскраві фіолетові, ніж бліді білі.

Найбільше природніх антиоксидантів під шкіркою, тому добре мийте фрукти та овочі. Обирайте не блідо-жовту малину, а червону, не жовтий, а максимально фіолетовий виноград. Те саме стосується листя салату, шпинату і т.д.

Як же бути тим хто не моде жувати, має запальні захворювання органів травлення, коли кожне споживання овощів та фруктів приносить нестерпний біль.

Ці рекомендації універсальні для всіх. Але — все залежить від кількості та від того, в якому вигляді споживати. Якщо добре можете жувати листя та ягоди, прекрасно, жуйте, бо в ротовій порожнині є мікроорганізми, які покращують процес травлення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...