facebook

Як підготувати дитину до навчального року

Очільниця українського міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун дала поради батькам, як ефективно підготувати дитину до нового навчального року.

 

 

Як зазначила Уляна Супрун, після майже 3-місячного відпочинку дітям дуже важко одразу перебудуватися і налаштуватись на навчальний процес, тому батькам вже зараз, у серпні, варто розпочати відновлення робочого режиму дня і настрою дитини.

Як підготувати дитину до навчального року: Супрун дала пораду

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Поступово відновлюйте шкільний розпорядок дня.

На канікулах дітям зазвичай дозволяють пізніше лягати увечері і довше поспати вранці. Різкий перехід на новий режим може викликати додатковий стрес на початку навчального року, тому варто починати змінювати режим дня заздалегідь.

Але варто прослідкувати, щоб дитина мала повноцінний сон і встигала відпочити вночі.

Уляна Супрун порадила повернутися до виконання нескладних шкільних завдань, але спочатку давати дитині ті завдання, які будуть її виснажувати.

Створіть книгу спогадів про літній відпочинок.

Очільниця МОЗ переконана, що такі приємні сімейні ритуали значно покращують емоційний клімат в сім’ї та сприяють ефективному ранньому розвитку дитини.

Складіть список цілей на наступний рік.

Подбайте про позитивне налаштування.

“Обговорюйте з дітьми, що доброго буде в новому навчальному році, – це зустріч з друзями, нові цікаві знання тощо. Це допоможе сформувати позитивні асоціації з новим навчальним роком”, – радить глава МОЗ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...